Kotlíkové dotace -předžádosti



Zlínský kraj nově administruje kotlíkové dotace pro domácnosti s nižšími příjmy, tzn. průměrný čistý příjem na člena domácnosti v roce 2020 nebyl vyšší než 170.900,-Kč nebo se jedná o domácnost složenou výhradně z důchodců pobírajících starobní důchod nebo invalidní důchod 3. stupně.

Od 11.10.2021 zahájil Zlínský kraj elektronickou formou prověřování zájmu území, sbíráme tzv. „předžádosti“, ve kterých potenciální žadatelé o kotlíkovou dotaci deklarují zájem o výměnu kotle 1. a 2. emisní třídy včetně výše požadované dotace na výměnu. „Předžádosti“ z celého území kraje pro nás budou podkladem pro žádost Zlínského kraje na Ministerstvo životního prostředí.

Formulář „předžádosti“ je dostupný k vyplnění na webových stránkách Zlínského kraje                            www.kr-zlinsky.cz/kotliky, včetně návodu na jeho vyplnění a kalkulačky pro výpočet příjmu domácnosti.

S vyplňováním „předžádosti“ žadatelům pomohou manažeři místních akčních skupin Zlínského kraje (MAS), kteří jsou připraveni pomoci i se zpracováním samotné žádosti o poskytnutí kotlíkové dotace.  Na webových stránkách Zlínského bude zveřejněna mapa příslušnosti jednotlivých obcí k MAS a kontaktů na projektové manažery. „Předžádost“ je naprosto jednoduchá a není potřeba za její vyplnění platit!

banner_kotliky_04.pdf

Kotlikove_dotace_04.pdf

Kotlikove_dotace_podrobně_04.pdf